Monthly Archives: augustus 2012

Dokter, is mijn gezondheid nog betaalbaar?

Dirk Van Duppen is huisarts in een groepspraktijk in Deurne (Geneeskunde voor het Volk). Enkele jaren terug kwam hij  in het nieuws met  de promotie van het  kiwimodel in België. De prijzen van medicijnen zouden op deze manier een stuk goedkoper worden. Hij schreef in 2004 het boek: “De cholesteroloorlog, waarom geneesmiddelen zo duur zijn”.
Samen met kwb,  CM en andere organisaties  werden acties ondernomen oa in Nederland,  voor een goedkopere en kwaliteitsvolle gezondheidszorg.

Dokter Van Duppen is daarnaast een aangename verteller. Hij legt op een eenvoudige manier uit hoe de geneesmiddelenindustrie naast de gezondheid  ook  de portemonnee van de patiënt wel ziet zitten. Vandaag is dit thema nog zeer actueel. De crisis maakt het voor veel mensen moeilijk om hun medicatie  te betalen. Hoe zit het met de nieuwe regeling rond terugbetaling? We willen een licht werpen op dit probleem. Maar ook : kunnen we gezonder leven met minder medicatie?  Het wordt een boeiende vertelling met mogelijkheid tot vraagstelling.

 Organisatie : kwb & Femma Tervuren, i.s.m. CM

Donderdag 18 oktober om 20 uur
Papeblok,   Pastoor Vandesandestraat Tervuren
Inkom  2€ (gratis voor leden van kwb, Femma en CM)