Monthly Archives: november 2016

“Van Brussel tot Bagdad” Over islam, geweld en beeldvorming 10 januari 2017

van Brussel tot Bagdad

 

Op 10 januari 2017 organiseert kwb samen met femma en parochie Tervuren een debatavond “Van Brussel tot Bagdad” om 20uur in de zaal De Wilg van De Zevenster.

Gastspreker Jonas Slaats, antropoloog en theoloog, brengt duiding over de plaats van de islam in onze samenleving. Hij zal het hebben over islam, geweld en beeldvorming.

Er is voldoende aandacht voor reacties uit de zaal.

Prijs: leden 5 € Niet leden: 7 €

 

11.11.11 BRUNCH

 

111111 brunch

•   WAAR? A.C.DE ZEVENSTER, MARKT 7A, TERVUREN

•   WANNEER? ZONDAG 13 NOVEMBER 2016,VANlOU TOT15U

•   PRIJS? 5€ KIND-15€ STUDENT· 20€ VOLWASSEN E

•   WAT ? BRUNCHÀ VOLONTÉ·LIVE MUZIEK: Nine2Twelve •KINDERANIMATIE

 

111111.STRIJDT TEGEN ARMOEDE EN ONRECHTVAARDIGHEID.DIT JAAR VOEREN WE CAMPAGNEVOOR EEN GOEDE GEZONDHEIDSZORG INHET ZUIDEN.

11 11 11

 

 

 

 

W H. Strubbe0475370266

 

Laatste bijbelavond van 2016.

bijbelen

De Bijbel is een eigenaardig boek. Het is eigenlijk  een bibliotheek. De Bijbel kwam tijdens een lang  proces tot stand in een cultuur die zeer verschillend is van de onze. In parabels, psalmen, verhalen, brieven, gebeden, liederen…wordt er  verteld over God die mensen tegemoet komt  over mensen die op zoek zijn naar God.

Om de verhalen uit de Bijbel en hun boodschap te verstaan moet je de bedoeling van de auteurs verkennen.

De Hemelvaartverhalen.

Tijdens de avond in november blijven we stilstaan bij het verhaal van “Ons Heer Hemelvaart”. Is Jezus letterlijk ten hemel opgestegen of hoe moeten we dit verhaal begrijpen. We moeten de mythe voorbij om op het spoor te komen van de betekenis ervan voor ons vandaag de dag. Hetzelfde doen we met het verhaal van de hemelvaart van Maria. Deze beide verhalen vertonen heel veel gelijkenis met het verhaal van Elia die in een wagen met vuur ten hemel werd gevoerd. Ook van hem werd verwacht dat hij terug ging komen. Het is pas wanneer we deze verhalen in een ruimere context bekijken dat we de betekenis ervan op het spoor kunnen komen en zien wat ze ons anno 2016 te vertellen hebben.

Wanneer : woensdag 23 november 2016 van 20.00u – 22.00u

Waar :  Zaal Ter IJse, Stationsstraat 8, Overijse.

Begeleider : Peter Houlleberghs.